034 330809 Zakazivanje
062 881 27 30 Konsultacije
info@kutanovaderma.co.rs
Kralja Aleksandra I Karađorđevića 37/8

Previous Next
 • Centar za negu kože

  Stručnošću i znanjem omogućavamo Vam da dođete do najboljih rezultata

 • Kozmetički salon

  Osećajte se prijatno u Vašoj koži!

 • Ordinacija za kožne bolesti

  Kožni lekar Dr Olivera Dimitrijević spec. dermatovenerolog

 • Opšta Dermatologija

  Sa što manje tretmana, radiotalasima, do željenih rezultata

Mezoterapija

Mezoterapija je medicinska procedura koja je počela da se primenjuje još 1950godine od strane dr Pistora za lečenje hroničnog bola. A zatim se proširila za različite oblasti medicine.

U dermatologiji je primena počela u lečenju određenih nepravilnosti kože a zatim se proširila i na estetsku dermatologiju gde se korišćenjem raznih koktela obezbeđuje hidratacija, tonus, elastičnost i sjaj kože.

Mezoterapija je kontrolisana metoda koja se izvodi specijalnim, veoma tankim izlicama dužine taman tolike da prođe kroz epiderm. Na taj način se revitalizirajući kokteli unose u dublje slojeve kože gde su najpotrebniji.

Mezoterapijom u kožu ubacujemo: hijaluronsku kiselinu, vitamine, minerale, plazmu, antioksidativna sredstva koja podstiču fibroblaste na produkciju kolagena i elastina. Mezoterapija se sprovodi u više navrata na tri ili šest meseci u zavisnosti od problematike. Profesionalni mezokokteli stimulišu derm i pružaju idealan hidrobalans i biorevitalizaciju kože. Savetujemo da se sa mezoterapijom krene u kasnim dvadesetim godinama radi prevencije starenja kože.

Ovaj tretman je zbog izuzetno tanke iglice gotovo bezbolan. Nakon tretmana može se videti crvenilo koje nestaje za nekoliko sati, ili retko, podlivi koji nestaju za nekoliko dana i prekrivaju se šminkom.


Hemijski piling

Hemijske pilinge izvodimo glikolnim ( voćnim) kiselinama renomirane kuće MURAD u koncentracijama : 30%, 50% i 70%. Voćne kiseline su prisutne u dermatologiji već 50 godina gde su se koristile za lečenje nepravilnosti kože kod nekih bolesti. U zadnjem veku počinje njihova velika primena u kozmetologiji ali uvek pod kontrolom dermatologa.

Procedure koje koristimo u našem centru koriste se za ljušćenje površnog sloja kože. Ovim postižemo popravljanje finih linija i bora, ravnjanje blagih ožiljaka od bubuljica, uklanjanje tamnih fleka tako da se vraća sjaj kože.

Tretmani voćnim kiselinama se svrstavaju u najkorisnije tretmane podmlađivanja. Može se raditi lice, vrat, šake ali i bilo koji drugi deo tela.

Tretmani se sprovode 1-2 puta nedeljno, traju od 15-60 minuta. Optimalan broj tretmana je od 5-10. Nakon pilinga koža je crvena ali se brzo umiruje. U zavisnosti od stanja na koži hemijski piling se može kombinovati sa drugim tretmanima podmlađivanja.


Mikrodermoabrazija lica ili tela

Piling dijamantskim kristalima

Mikrodermoabrazija dijamantima je neagresivna kozmetička metoda uklanjanja površnog sloja kože, tj izumrlh ćelija stratum korneuma. To je jedna od baznih procedura poboljšanja teksture kože.

Prvi put je korisćena u Italiji 1985. godine i od tada se primenjuje u gotovo svim zemljama sveta. Mikrodermoabrazija podstiče mikrocirkulaciju, čime omogućava bolju ćelijsku ishranu i brže i potpunije upijanje aktivnih materija koje treba da dopru do kolagena i elastina i izazovu produkciju novih ćelija i zamene stare slojeve kože novim zdravijim slojevima kože. Time se bez vidljivih oštećenja kože smanjuju a u nekim slučajevima i potpuno uklanjaju bore, ožiljci, staračke pege, pigmentacije uzrokovane suncem, melazme, akne i ožiljci od akni, pojačana masnoća kože, proširene pore...

Ovaj tretman se radi kod: opuštena i ostarela koža koja je izgubila elastičnost, bora površnih i dubljih, koža oštećena suncem na licu, vratu, ramenima..., staračkih pega i pigmentnih lezija na licu, rukama, hiperkeratoza na telu, ožiljaka na licu i telu, akni posebno dugotrajnih akni i ožiljaka od akni, strija, proširenih pora...

Kompletan tretman je 45 – minutni postupak. Samo mikrodermoabrzija traje kraće.

Mikrodermoabrazija se ne preporučuje u sledećim slučajevima: bolesti kože kao što su herpes, psorijaza, ekcem i slično, autoimune bolesti, dijabetes, otvorene rane, bradavice, gnojne akne, preosetljiva koža, na koži kapaka i kod drugih većih problema.

Rezultati nakon tretmana

Nakon tretmana mogu se očekivati sledeći rezultati: obnovljene ćelije epidermisa, koža mladalačkog, svežeg i zategnutog izgleda, uklonjene ili redukovane pege, fleke, proširene pore, otklonjene manje bore i smanjene izražene bore, poboljšanja lokalna cirkulacija u koži, progresivno smanjeni izražen ožiljci, vidljivo povećanje gustoće i svežine gornjeg sloja kože, poboljšanje teksture kože.


Elektroliza - trajno uklanjanje sedih i plavih dlačica

Tanka sonda debljine dlačice se uvlači niz samu dlačicu do korena iste. Kada je sonda plasirana, kroz nju se provodi elektricitet u kratkom vremenskom intervalu što dovodi do lokalnog oštećenja dela korena koji je odgovoran za rast dlake.

Elektroliza je metoda izbora za uklanjanje sedih, plavih i tankih dlačica tj. onih koje se ne mogu trajno ukloniti laserima.

Epilacija elektrolizom je metoda trajnog uklanjanja dlačica pomoću jednosmerne i/ili naizmenične struje.